Topmenu

Lightroom vs. Darkroom

Had je vroeger nog een donkere kamer nodig om een foto goed te ontwikkelen en te bewerken, tegenwoordig kan alles digitaal. Foto’s worden digitaal geschoten en digitaal bewerkt voordat deze (meestal via een winkel) worden afgedrukt. Zelf een donkere kamer induiken was in de tijd van zwart-wit foto’s dan misschien nog wel de normaalste zaak van de wereld, nu is dat alleen nog maar besteed aan hobbyisten.

Ben jij geen donkere-kamer-hobbyist? Dan moet je op zoek naar een andere manier om je foto’s te bewerken en af te drukken. Daar zijn allerlei programma’s voor. Maar Lightroom heeft in mijn ogen wel een heel toepasselijke naam. In alles de tegenhanger van de ouderwetse donkere kamer, maar bovenal in naam. Lightroom, lichte kamer. Maar of je nou een donkere kamer in huis hebt, of je achter de computer zit om met Lightroom je foto’s te bewerken, het doel blijft onveranderd: het nabewerken van foto’s om deze zo optimaal mogelijk te kunnen laten zien.

Hi, ik ben Laura Vink

Een enthousiaste fotograaf en ondernemende duizendpoot. Mijn visie is kort maar krachtig: iedereen kan mooiere foto’s leren maken, met wat voor camera je ook fotografeert. Het is mijn missie om jou te helpen om de fotograaf in jezelf te ontwikkelen.

Ik ben Laura Vink

Bewaar dit artikel op Pinterest:


 

 

PAASACTIE!

Gebruik nu in het winkelmandje de kortingscode PAASHAAS en krijg 50,- korting op de online fotografiecursus Nooit Meer Op De Automatische Stand Fotograferen. 


eBook: Alles over Scherptediepte

Gratis eBook: Alles over Scherptediepte

Meld je net als 34 duizend anderen aan voor de nieuwsbrief van Vink Academy en krijg het eBook (62 pagina’s) helemaal gratis.

  

 

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie

X