Doe je mee met de fotografiechallenge? Door jezelf uit te dagen breng je jouw fotografie naar een hoger niveau. In de maand maart en april draait het om culinaire fotografie. Een excuus om eens extra uit te pakken in de keuken dus. Ga aan de slag met het fotograferen van eten (en drinken). Van smakelijke gerechten tot uitgebreide lunches tot fotogenieke ontbijtjes. Kom maar door met al dat lekkers!

Een paar tips voor het fotograferen van eten:

  • Fotografeer bij voorkeur met zacht, diffuus licht door het gerecht in de buurt van een raam te zetten. Laat het licht van opzij komen (lichtbron naast het gerecht) of van voren (lichtbron tegenover de camera). Daardoor ziet het eten er vers en smakelijk uit. Vermijd kunstlicht: onder de lamp van de keukentafel zie je maaltijd er vaak een stuk minder lekker uit.
  • Denk goed na over de opmaak en de achtergrond. Op welk bord presenteer je het eten? En zet je het bord op tafel, of gebruik je eerst nog een onderzetter? Stem kleuren op elkaar af.
  • Ook de styling van het gerecht is belangrijk. Denk aan de verse kruiden boven de soep. Of nog wat kruimels of noten bij de zelfgebakken hazelnootkoekjes, om te zorgen dat het er niet te ‘steriel’ uitziet.

Hieronder een paar websites ter inspiratie:

Uploaden kan tot en met 26 april

Het is helaas niet meer mogelijk om foto’s te uploaden voor deze challenge.