Elke maand start op Vink Academy een nieuwe fotografie challenge. Ga op pad met je camera en doe mee. Door te oefenen en te experimenten, zul je elke keer weer meer leren! Het onderwerp van juni is “mijn woonplaats”.

De zomervakantie staat voor de deur en wie weet ga je straks lekker op vakantie. Op vakantie foto’s maken voelt altijd makkelijker. Want alles is nieuw, onbekend en lijkt daarmee ook interessant. Grote kans dat je er vrolijk op los klikt.

Veel moeilijker is het om mooie foto’s te ‘vinden’ in je eigen woonplaats. En daarom dus ook deze uitdaging. Want als het je lukt om in je eigen stad of dorp te gave foto’s te maken, dan maak je op reis nóg mooiere foto’s omdat je je oog hiervoor getraind hebt.

Voor de duidelijkheid: ik daag je dus echt uit om foto’s te maken van de plaats waar je woont. Stuur geen foto’s in van andere mooie steden onder het mom ‘daar wonen ook mensen’ of ‘daar zou ik willen wonen’. Die stad ken je waarschijnlijk toch iets minder goed en dan speel je dus vals, hihi! ;)

Gewoonlijk kun je de foto’s uploaden tot en met de 26ste, maar omdat deze challenge een paar dagen te laat online komt, is de uploaddatum verlengt tot en met 30 juni.

Zet je de plaatsnaam in de bestandsnaam? Dan kan ik die straks bij een eventuele Hall of Fame vermelden. Dit is wel in combinatie met je naam, als je dat niet prettig vindt dan kun je de plaatsnaam natuurlijk ook achterwege laten.

Ik kijk uit naar je inzending!

Je kunt geen foto’s meer insturen!

Reflectie gefotografeerd met m'n iPhone

Reflectie gefotografeerd met m’n iPhone