Voor iedere vijf boeken/cursussen die via de webshop van Vink Academy worden verkocht, doneer ik één boom die door stichting Trees for All in Bolivia wordt gepland. Dit project werkt aan bosherstel, maar gaat ook verdere ontbossing tegen en steunt de lokale bevolking.

Jaarlijks verdwijnen er netto tien miljard bomen. 10 MIL-JARD! Een aantal dat bijna niet voor te stellen is, toch? Maar om een poging te wagen: dat is het aantal bomen dat je op de foto hieronder ziet (271, tel maar na!) maar dan 37 miljoen keer zoveel…

Gekapte bomen
Ontbossing is een groot probleem, vooral in de tropische landen. Groeiende bomen nemen CO2 op uit de lucht, maar een gekapte boom laat die CO2 weer los in de atmosfeer. Vijftien á twintig procent van de (verhoogde) CO2-uitstoot komt zelfs door ontbossing. Dit heeft een aanzienlijke bijdrage aan het broeikaseffect en de klimaatproblemen. Als iedereen op de wereld ieder jaar daarom twee bomen zou planten, dan planten we meer bomen dan we wegnemen. En maken we de wereld samen weer groener!

Bos

Trees for All

Ik wil m’n steentje bijdragen door voor iedere vijf boeken/cursussen die in m’n webshop verkocht worden, één boom te planten in Bolivia*. Dit project van Stichting Trees for All werkt aan bosherstel, maar gaat ook verdere ontbossing tegen omdat de lokale bevolking betrokken is bij het duurzame beheer en het onderhoud van het bos. Zo planten de boeren in de schaduw van de bomen mandarijn-, koffie- of cacaoplanten, wat een extra bron van inkomsten vormt. Sinds de start van het project is de kap van het oerwoud in het gebied met één derde gedaald. Het project werkt dus voor de natuur, voor het klimaat en voor de bevolking! Win-win-win. 

* Sinds 2018 doneer ik voor iedere verkochte cursus 1 boom.

Dit is een bewijs van donatie ter waarde van € 260,00

De eerste donatie aan dit project deed ik op 17 september 2016. Omdat ik het niet leuk vond om de teller op nul te laten beginnen, heb ik de bestellingen gepakt vanaf 1 juni 2016. Dat waren precies 260 verkochte boeken/cursussen, oftewel 52 bomen. Aan het eind van ieder kwartaal worden voor de verkoop van die periode nieuwe bomen gedoneerd. Inmiddels is die teller opgelopen tot meer dan 150 bomen! (Klik hier   en ga naar het tabje “Trees For All” om de actuele stand te zien!

Iedereen die in die tijd één van m’n boeken/cursussen heeft gekocht – of als je dit gaat doen – dankjewel! Een vijfde deel van die boom is mogelijk gemaakt door jou! :)

Enne… ben je geïnspireerd  en wil je ook één of meer bomen planten via Trees For All? Dat kan hier! 

Hele grote boom op Maui, Hawaii

Maar Laura… nog even tussendoor… Jouw boeken hè.. van welk papier is dat gemaakt? Want papier komt toch ook van bomen? 

Allebei mijn boeken (Reisfotografie en Nooit Meer Op De Automatische Stand Fotograferen) zijn gedrukt op papier met een FSC-keurmerk. Dit keurmerk betekent dat het hout in het papier van verantwoorde bosbouw komt. Bosbeheer met een FSC-keurmerk zorgt er voor dat de bossen beschermd zijn voor de huidige en toekomstige generaties. Het papier in het boek komt dus niet van illegale houtkap.

Ik heb daarnaast uitgerekend – zover dat lukte – dat voor gehele oplage van het boek Reisfotografie vijf of zes bomen nodig waren. Die zijn dus ook ruimschoots gecompenseerd.