Precies één jaar geleden, op 4 maart 2015, was ik nu hier, op Maui (Hawaï).

Cliche vakantiefoto's: lekker drankje

maui-zonsondergang

We (Rabin en ik) waren toen nog aan het begin van onze onvergetelijke reis van 105 dagen.

Als je me toen had verteld dat ik vandaag de dag een boek geschreven zou hebben over reisfotografie, dan had ik je waarschijnlijk niet geloofd.

Maar een jaar later is het toch echt zo ver. Wat begon als een klein zaadje dat een vriendin in mijn hoofd plantte, groeide uit tot een project waar ik zelf ook in geloofde. Tijdens de reis werd het boek dat ik voor ogen had steeds concreter en sinds de thuiskomst werkte ik er dan ook keihard aan, waarbij alleen familie en vrienden van de plannen afwisten.

Schrijven, schrijven en stoeien met de zinnen op het digitale papier. Foto’s uitzoeken uit een archief van tien jaar reisfotografie (lastig!). Teksten herschrijven, passen en meten om de foto’s en de teksten samen goed naar voren te laten te komen op de pagina’s en ga zo maar door.

Er waren weken dat ik haast niets anders deed dan werken aan het boek. Het was natuurlijk veel meer werk dan ik van te voren had gedacht, maar tegelijkertijd werd het steeds uitgebreider en kwamen er haast als vanzelf steeds meer pagina’s bij.

Mijn boek Reisfotografie - Explore Discover Capture

Vorige week vrijdag lanceerde ik het resultaat, getiteld Reisfotografie – explore discover capture. Een paar dagen lang leefde ik in een soort bubbel en was ik druk met alles rondom de lancering, terwijl de bestellingen binnenstroomden. Mijn stoutste dromen komen uit, want inmiddels zijn er al honderden exemplaren verkocht.

I’m a happy girl! :)

Ik kan niet wachten tot het boek bij de drukker vandaan komt en te gaan versturen. Ook deze reis zal er eentje zijn om niet snel te vergeten…