Topmenu

Digitale camera’s met een floppy

In deze tijd van USB, SD-kaartjes en externe harde schijven zou je bijna vergeten dat we nog niet al te lang geleden onze computerbestanden op moesten slaan op een floppy. Een klein vierkant schijfje van zo’n 9×9 cm. De opslagruimte op een floppy was heel beperkt, maar met voornamelijk tekstbestanden en kleine computerspelletjes en programma’s konden we er best mee uit de voeten.

Maar wist je dat er ook digitale camera’s waren die foto’s op een floppy konden opslaan? Tussen 1997 en 2002 maakte Sony digitale camera’s waar een floppy in kon. Hiermee hoefden mensen geen dure opslagmogelijkheden te kopen en konden ze toch foto’s opslaan, op hun computer bekijken en los van de camera ergens mee naar toe nemen. En het werkte, want dankzij deze (toen heel moderne) opslagmethode, werd de camera enorm populair!

Sony maakte tussen 1997 en 202 digitale camera's waarbij de foto opgeslagen werd op een 3.5" floppy(bron)

Hi, ik ben Laura Vink

Een enthousiaste fotograaf en ondernemende duizendpoot. Mijn visie is kort maar krachtig: iedereen kan mooiere foto’s leren maken, met wat voor camera je ook fotografeert. Het is mijn missie om jou te helpen om de fotograaf in jezelf te ontwikkelen.

Ik ben Laura Vink

Bewaar dit artikel op Pinterest:


 

 

PAASACTIE!

Gebruik nu in het winkelmandje de kortingscode PAASHAAS en krijg 50,- korting op de online fotografiecursus Nooit Meer Op De Automatische Stand Fotograferen. 


eBook: Alles over Scherptediepte

Gratis eBook: Alles over Scherptediepte

Meld je net als 34 duizend anderen aan voor de nieuwsbrief van Vink Academy en krijg het eBook (62 pagina’s) helemaal gratis.

  

 

Er zijn nog geen reacties.

Geef een reactie

X