Waarom dit eBook over scherptediepte?

Scherptediepte gaat over het gebied dat scherp wordt afgebeeld op de foto. Zo heeft een landschapsfoto meestal veel scherptediepte; alles van voor tot achter is scherp afgebeeld op de foto. Bij weinig scherptediepte krijg je een onscherpe achtergrond (of voorgrond).

Naar het effect van een wazige achtergrond zijn veel fotografen op zoek, bij bijvoorbeeld portretfotografie en natuurfotografie. Het diafragma is een factor die de hoeveelheid scherptediepte in de foto bepaalt. Maar als je denkt dat het diafragma de enige bepalende factor is, dan heb je het mis.

Er zijn meer factoren. Alleen omdat die minder bekend zijn, levert dit regelmatig frustratie op bij de fotografen en onvrede over het fotoresultaat.

Misschien ook wel bij jou. Wie weet heb je wel eens gedacht; “Waarom lukt het andere fotografen wel, maar mij niet?

Of twijfel je of je de juiste apparatuur hebt voor dit effect? (Korte antwoord: vast wel).

Het punt is dat die wazige achtergrond en de scherpte op slechts één deel van de foto eigenlijk helemaal niet moeilijk is om voor elkaar te krijgen… als je maar weet hoe. Zou het niet super om in korte tijd erachter te komen hoe het precies zit? En dat ook jij kunt fotograferen met een kleine scherptediepte? Dat kan met het eBook Alles over scherptediepte!

Dit is een erg leerzaam eBook dat prettig geschreven is. Laura legt dingen duidelijk en uitgebreid uit en vooral.. met leuke voorbeelden! Ze noemt theoretische begrippen, legt die uit in woorden en geeft vervolgens een voorbeeld. Als beginnende fotograaf zal ik nog wel even moeten oefenen voordat het er echt ‘in zit’, maar ik ga er zeker mee aan de slag!

Anouk

Het eerste eBook van Laura Vink is met het onderwerp scherptediepte direct spot on. Vandaag de dag is er veel te doen over 3D en een foto is nu eenmaal nog steeds 2D. Laura legt heel goed uit dat door het spelen met scherptediepte je toch die derde dimensie kunt creëren. Met doordachte uitleg over de factoren die van invloed zijn, prachtige ondersteunende fotovoorbeelden en het aanmoedigen om vooral zelf veel te oefenen is dit eBook het downloaden waard. En… de beeldvorming met ‘camera en badeentjes’ is werkelijk geniaal!

Eric, Transcontinenta

Laura maakt de hoge verwachtingen van dit eBook zeker waar. Een frisse manier van presenteren, waarbij ze uit gaat van heldere taal. De afbeeldingen die de theorie versterken zijn erg duidelijk, en de foto’s maken het geheel af, als het toefje slagroom op de chocoladetaart. Na het lezen van dit eBook heb je alleen maar zin om je camera te pakken en te gaan spelen met scherptediepte!

Hanneke

Problemen met het ontvangen of downloaden van het eBook? Ga dan de FAQ-pagina.