Topmenu

Fotografie eBook: Alles over scherptediepte

Scherptediepte gaat over het gebied dat scherp wordt afgebeeld op de foto. Een landschapsfoto is meestal een foto met een grote scherptediepte; alles van voor tot achter is scherp afgebeeld op de foto. Een kleine scherptediepte zorgt ervoor dat maar een klein deel scherp is afgebeeld, welke je voor elkaar krijgt als je fotografeert met een groot diafragma. Naar dit effect zijn veel fotografen op zoek, bij bijvoorbeeld portretfotografie en natuurfotografie. Het diafragma is een factor die de hoeveelheid scherptediepte in de foto bepaald.

Regelmatig wordt gedacht dat het diafragma de enige factor is die invloed heeft op de scherptediepte, maar dat is niet waar. Er zijn meer factoren. Omdat deze vaak niet bekend zijn, levert dit regelmatig frustratie op bij de fotografen en onvrede over het fotoresultaat.

Misschien ook wel bij jou. Wellicht heb je wel eens gedacht; “Waarom lukt het andere fotografen wel, maar mij niet?”
Of twijfel je of je de juiste apparatuur hebt voor dit effect (vast wel).

Het punt is dat die wazige achtergrond en de scherpte op slechts één deel van de foto eigenlijk helemaal niet moeilijk is om voor elkaar te krijgen… als je maar weet hoe. Zou het niet super om in korte tijd erachter te komen hoe het precies zit? En dat ook jij kunt fotograferen met een kleine scherptediepte? Dat kan met het eBook ‘Alles over Scherptediepte’!


 

 

ebook-alles-over-scherptediepte
Het eBook bevat meer dan 50 pagina’s en is gratis te downloaden. Het is geschreven in duidelijke taal en met de simpele illustraties is het goed te begrijpen. Dus geen wiskundige formules of onnodige dure termen die voorbij komen. Het eBook bevat prachtige voorbeeldfoto’s uit de praktijk, maar ook voldoende voorbeeldfoto’s die het effect versimpelen en welke je gemakkelijk zelf na kunt maken om het begrip ‘scherptediepte’ goed in de vingers te krijgen.


Wat anderen over het gratis eBook zeggen:

hannekeHanneke: “Als je het geluk hebt gehad een workshop bij Laura Vink gevolgd te hebben, kun je enkel hoge verwachtingen hebben van een eBook die zij geschreven heeft. Die verwachtingen maakt ze zeker waar. Een frisse manier van presenteren, waarbij ze uit gaat van heldere taal. De afbeeldingen die de theorie versterken zijn erg duidelijk, en de foto’s maken het geheel af, als het toefje slagroom op de chocoladetaart. Na het lezen van dit eBook heb je alleen maar zin om je camera te pakken en te gaan spelen met scherptediepte!”

anoukAnouk: “Dit is een erg leerzaam eBook dat prettig geschreven is. Laura legt dingen duidelijk en uitgebreid uit en vooral.. met leuke voorbeelden! Ze noemt theoretische begrippen, legt die uit in woorden en geeft vervolgens een voorbeeld. Als beginnende fotograaf zal ik nog wel even moeten oefenen voordat het er echt ‘in zit’, maar ik ga er zeker mee aan de slag!”
ericEric: “Het eerste eBook van Laura Vink is met het onderwerp scherptediepte direct spot on. Vandaag de dag is er veel te doen over 3D en een foto is nu eenmaal nog steeds 2D. Laura legt heel goed uit dat door het spelen met scherptediepte je toch die derde dimensie kunt creëren. Met doordachte uitleg over de factoren die van invloed zijn, prachtige ondersteunende fotovoorbeelden en het aanmoedigen om vooral zelf veel te oefenen is dit eBook het downloaden waard. En… de beeldvorming met ‘camera en badeentjes’ is werkelijk geniaal!”

Heb jij het gratis eBook gedownload? Twitter dit dan, Pin it of deel dit op Facebook, zodat nog meer fotografen hiervan plezier kunnen hebben!
[ssba]

 

Problemen met het ontvangen of downloaden van het eBook? Ga dan naar de help-pagina.