Topmenu

Fotografietips Overzicht

Ontwikkel de fotograaf in jou met de fotografie tips van Vink Academy. Klik op één van de categorieën hieronder voor het overzicht van artikelen van het specifieke onderwerp of thema. Of gebruik de zoekfunctie.

Waar wil je meer over weten?

Fotografietips per type fotografie

Fotografie op de computer

Belangrijke basis

Voor het maken van mooie foto’s is de techniek vaak erg belangrijk. Met deze fotografie tips leer je over de belangrijke basiskennis voor het juist instellen van jouw camera, zoals diafragma en sluitertijd!

Back to top

Compositie & Standpunt

Compositie gaat over het plaatsen van de onderwerpen op de foto. Lees over de verschillende compositieregels met deze fotografie tips. Of leer over hoe het standpunt de compositie en de foto beïnvloed.

Back to top

Het verhaal achter de foto

Het verhaal achter de foto bespreekt hoe een bepaalde foto is gemaakt of het idee er achter, waarbij er uiteraard een fotografie tip in het verhaal is verwerkt.

Natuurfotografie

Maak betere natuurfoto’s met deze tips!

Back to top

Portretfotografie & Kinderfotografie

Tips voor het fotograferen van personen of kinderen.

Back to top

Objectieven en accessoires

In deze artikelen wordt er gesproken over objectieven, accessoires, flitsers, filters, statieven en meer!

Back to top

Lightroom

Lightroom is een heel krachtig fotobewerkingsprogramma. Naast het bewerken van je foto’s kun je er ook foto’s mee selecteren, organiseren en meer.

Back to top

Photoshop

Photoshop is het bekendste fotobewerkingsprogramma. Hoewel ik meer een van ban van Lightroom (zie hierboven), vind je hier ook enkele fotografietips over dit programma.

Back to top

Business tips voor fotografen

Artikelen geschreven die niet allemaal persé gaan over fotografie of nabewerking, maar wel interessant zijn voor (professionele) fotografen. Wil je iets weten over één van bovenstaande onderwerpen dan waar hieronder over geschreven is? Dan is een fotografie workshop misschien wel iets voor jou!

Back to top