De bijzondere foto’s, of eigenlijk: kunstwerkjes, van Carl Warner.

Bezoek je in Londen een willekeurige supermarkt, dan zou je hem zo maar eens tegen kunnen komen: fotograaf Carl Warner. Starend naar een krat broccoli, terwijl hij zoekt naar de perfecte stronk. Raar? Misschien. Maar voor Carl is het een belangrijk onderdeel van zijn werk. Als hij precies de brocolli tegen komt die hij zoekt, dan zien we die later misschien wel terug als boomstam in één van Carl’s ‘Foodscapes’: prachtige landschappen, gemaakt van groentes en andere etenswaren die bij de meeste mensen alleen op hun bord terecht komen.

Broccoli Forest – Created for Voimarrini Sek Helsinki/ @grey

Een bericht gedeeld door Carl Warner (@carlwarner5188) op

Met een diploma in fotografie, film en televisie en slechts een jaar werkervaring op zak, opende Carl zijn eigen studio in Londen. Landschappen, stillevens en mensen, Carl fotografeerde veel en zijn foto’s werden vaak voor reclames gebruikt. Maar na een dip in zijn carrière tijdens de jaren ’90 was het tijd voor iets nieuws: Foodscapes. De perfecte manier om zijn inspiratie terug te vinden. En wat blijkt? Zijn Foodscapes zijn wereldwijd razend populair!

Wat begon met een spontane ‘Mushroom Savanna’ (Carl’s eerste Foodscape), wordt vandaag de dag zorgvuldig gepland. Op een speciale tafel in zijn studio worden de meest bijzondere settings laag voor laag opgebouwd en gefotografeerd. Stileren, de perfecte lichtval creëren, fotograferen en retoucheren… Carls’ meesterwerken gaan niet over één nacht ijs. Maar het eindresultaat is iedere keer weer de moeite waard.

?Raspberry River? The sweetest place on earth! ?

Een bericht gedeeld door Carl Warner (@carlwarner5188) op

Het werk van Carl vind ik echt fantastisch. Al jaren geleden kwam ik zijn foto’s voor het eerst tegen op het internet, en deze zijn mij altijd bijgebleven. Niet alleen omdat het heel uniek en creatief is wat deze fotograaf doet, maar ook omdat zijn werk in mijn ogen een heel goed voorbeeld is van de ontelbare mogelijkheden en toepassingen in de fotografie. Want zeg nou zelf: het is niet iets wat je zomaar bedenkt en zeker niet iets wat je zomaar even ‘doet’. En ik bewonder hem om het fantastische beeld dat hij keer op keer weet neer te zetten!

Misschien heb jij ook een ontzettend creatief idee qua fotografie, maar denk je dat de uitvoering er van te lastig of onmogelijk is? Bezoek dan de website van Carl eens en laat je inspireren!

Pumpkin Paradise ? Shot for the iconic American Sunday morning show @cbssundaymorning

Een bericht gedeeld door Carl Warner (@carlwarner5188) op

?Raspberry River? The sweetest place on earth! ?

Een bericht gedeeld door Carl Warner (@carlwarner5188) op