Topmenu

Gratis fotografie eBooks

Fotograaf en fotografiedocent Laura Vink

DRIE GRATIS FOTOGRAFIE EBOOKS

Alles over scherptediepte

Scherptediepte is een belangrijk begrip in de fotografie. Voor meer aandacht en rust in de foto wordt een foto vaak gefotografeerd met een kleine scherptediepte, zodat de achtergrond wazig is. Eén van de factoren die hierop van invloed is, is diafragma. Hoewel vaak anders gedacht wordt, is dat niet de enige factor, het zijn er namelijk drie. Omdat deze een stuk onbekender zijn, geeft dit vaak frustratie en onvrede over het eindresultaat van de foto. Wil jij weten welke drie andere factoren dat zijn die de scherptediepte beïnvloeden? Lees dan dit eBook met maar liefst 60 pagina’s vol heldere, duidelijke uitleg en veel voorbeeldfoto’s.
ebook-alles-over-scherptediepte

Meer informatie over dit eBook

Bokeh figuren fotografen

Maak creatieve en unieke foto’s door te experimenteren met bokeh figuren. Wil je hiermee aan de slag te gaan, maar niet uren te Googlen, knutselen, uitproberen, om vervolgens teleurgesteld te zijn met het resultaat? Dan is dit eBook wat je zoekt. Niet alleen vind je een handleiding voor het maken van de speciale bokeh houder met makkelijk te verzamelen benodigdheden, ook vind je handige templates om het knutselwerk nog eenvoudiger te maken! Bovendien vind je een uitgebreide uitleg waar je rekening mee moet houden tijdens het maken van de bokeh figuren foto’s.  Een leuk klusje voor de aanstaande kerstvakantie!

bokeh-figuren-ebook

Meer informatie over dit eBook

12 populaire misvattingen over fotografie,

maar als fotograaf weet jij wel beter toch?

Het internet staat bomvol met informatie over fotografie. Dat is super, want daar kan je veel van leren. Helaas zijn er (op het internet) ook een hoop mensen die zich (onterecht) een expert noemen of zich voordoen alsof ze kennis van zaken hebben, waarmee ze dingen over fotografie vertellen die niet kloppen. Veel personen, waaronder misschien wel jijzelf, worden door deze personen regelmatig op het verkeerde been gezet over verschillende aspecten van fotografie. Dit heeft gezorgd voor een aantal populaire misvattingen over fotografie. Ideeën, opvattingen, ‘feiten’ of ‘meningen’ die dus onterecht zijn of niet kloppen en misschien beïnvloedt dit jou wel ongemerkt. Vink Academy vond het tijd om deze populaire, maar foute opvattingen uit de wereld te helpen en schreef daarom dit eBook voor jou!

12-populaire-misvattingen-ebook

Meer informatie over dit eBook