Topmenu

Cookies en privacy

Ben je lekker aan het lezen en kijken op deze site? Met een kopje thee of koffie misschien? Dan hoort daar natuurlijk ook een koekje bij! Maar voordat ik je mijn favoriete koekjesrecept deel, eerst even wat informatie over ‘cookies’ en de privacy van de bezoekers en klanten van deze site.

Cookies

Wat is een cookie?

Een cookie is in de digitale wereld geen koekje. Een cookie is een klein tekstbestandje dat door de browser wordt opgeslagen op het moment dat je een website pagina bezoekt. Hierdoor kunnen bezoekers van elkaar onderscheiden worden, maar ook kan een cookie handig zijn omdat het herkent dat je ingelogd bent. Op de website van Vink Academy worden ook cookies gebruikt. Hiervan hoef je niet te schrikken, want net zoals er verschillende koekjes zijn, zijn er ook verschillende cookies, waarover je hieronder meer leest.

Welke cookies gebruikt Vink Academy

Vink Academy gebruikt cookies om de site goed te laten functioneren, voor zowel jou als bezoeker als voor mij als ‘maker’. Voor de statistieken wordt er gebruik gemaakt van Google Analytics. Door middel van een cookies kan Google o.a. herkennen of je vaker al op de site bent geweest, wat weer interessante informatie kan geven. Dit gebeurt overigens wel anoniem; het cookie bevat geen persoonsgegevens. Net zoals een koektrommel niet kan verklappen wie het laatste koekje heeft opgegeten, kan ik door de cookies niet zien hoe je heet, wat je adres is of wat je lievelingskoekjes zijn.

Naast de cookies voor de statistieken, zijn er ook o.a. cookies voor de popups en social media accounts. Een cookie onthoudt of je bent ingelogd. Ook onthoudt een cookie of je de ‘cookie-waarschuwings-banner’  de site al hebt gezien en op ‘Akkoord’ hebt gedrukt, zodat je na een akkoord deze niet elke keer te zien krijgt.

Op de website zijn er op verschillende plekken video’s geembedded of social media knoppen geintegreerd. Hierbij is het mogelijk dat de betreffende partij (bijvoorbeeld YouTube of Wistia) ook een cookie plaatst.

Geen reclame cookies voor advertenties op maat

Cookies staan vaak in een negatief licht vanwege de reclame-toepassingen die er mogelijk zijn. Dit soort cookies worden ook wel tracking cookies genoemd. Ik herken ze regelmatig op grote websites; heb ik net in een bekende online schoenenwinkel naar nieuwe All Star schoenen gekeken (maar besloten dat ik toch nog maar even wacht), kom ik vervolgens óveral reclame van dezelfde schoenen tegen op andere websites, zoals nu.nl. Hierbij wordt dus door middel van een cookie informatie doorgegeven aan andere websites ten behoeve van reclame. Op Vink Academy worden géén cookies geplaatst waarbij informatie wordt verzameld om advertenties op maat van andere partijen mogelijk te maken!

Liever geen cookies op jouw computer?

Als je liever geen cookies hebt, dan kun je een paar dingen doen. Je kunt de cookies van je browsers gemakkelijk weggooien en ook hebben steeds meer browsers de mogelijkheid om ‘anoniem te surfen’. Kijk hiervoor in het menu van je browser of zoek op hoe dit moet met behulp van de help functie.

Privacy

Gegevens bij het plaatsen van een reactie

Wanneer je een reactie achterlaat op deze site, dan wordt je gevraagd of je naam en een geldig emailadres. Dit emailadres wordt niet gepubliceerd. Bij het plaatsen van een reactie bewaart WordPress (waarmee deze site gemaakt is) jouw IP-adres. Noch het emailadres noch het IP-adres worden gebruikt voor anderen doeleinden.

SSL verbinding voor klantgegevens

Jouw privacy als klant vinden we natuurlijk ontzettend belangrijk. Om die reden worden alle bestellingen in de webshop verstuurd met behulp van een beveiligde SSL-verbinding. SSL betekent “Secure Socket Layer”, maar dat mag je meteen weer vergeten. Het komt er op neer dat persoonlijke gegevens die ingevuld worden bij een bestelling “gecryptografeerd” zodat deze niet leesbaar zijn voor anderen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat jouw adres- of bankgegevens ineens op straat komen te liggen. Je herkent de SSL-verbinding aan de https:// en het groene slotje in de URL balk van je browser.

De klantgegevens zijn na binnenkomst alleen zichtbaar voor de personen die betrokken zijn bij het bestelproces (denk aan het versturen van de bestellingen), de boekhouder, de technische jongen die de website onderhoud en mijn lieve assistent Sofie, omdat zij de bestellingsmailtjes binnen ziet komen.

Nieuwsbrief gegevens via Mailchimp

De emailadressen voor het versturen van de nieuwsbrief worden verzameld en beheert door Mailchimp. Mailchimp is een bedrijf dat door maar liefst 7 miljoen mensen en bedrijven wordt gebruikt voor het versturen van nieuwsbrief. Big business dus, en je kunt er daarom op vertrouwen dat zij er álles aan doen om jouw gegevens veilig te houden.

Binnen Mailchimp kan ik verschillende gegevens van de nieuwsbrieflezers zien. Denk hierbij aan de ingevulde naam, het gebruikte emailadres en welke nieuwsbrief is geopend of geklikt. Al deze informatie wordt zorgvuldig behandelt en enkel gebruikt om zo goed mogelijk in te spelen op eventueel vragen van de lezer. Vanzelfsprekend kan iedereen zich elk moment gewenst weer afmelden voor de nieuwsbrief.

Met mijn hand op mijn hart kan ik tenslotte beloven dat ik de persoonlijke informatie of gegevens vanuit Mailchimp nóóit zal doorspelen aan andere bedrijven. Ik heb zelf ontzettend veel hekel aan ongevraagde spam en wil hierin absoluut ook niet het vertrouwen van mijn lezers schenden.

Voortgangsanalyse van cursisten

Cursisten van de online fotocursus hebben een vastgestelde periode toegang tot de lessen, waarbij de voortgang van de lessen ook wordt bijgehouden. Deze voortgang is zichtbaar voor mij in het systeem, maar hier gebeurt verder niets anders mee.

Goed, de ‘saaie’ informatie is hierbij hopelijk verduidelijkt. Dan is het nu tijd voor.. koekjes!

Mijn lievelingsrecept cookies koekjes

Ik bak zelf ook graag koekjes en de koekjestrommel is bij mij thuis ook nooit lang vol. Hieronder deel ik mijn lievelingsrecept, aangepast naar eigen smaak uit het boek “1 deeg, 100 koekjes”.

Ingrediënten:
225 gram zachte boter, 225 gram bloem, 140 gram bruine basterdsuiker, 1 eidooier (licht losgeklopt), 30 gram hazelnoten (fijngehakt), snufje zout.

Bereiding:
1. Roer de boter en suiker in een kom door elkaar en voeg hierna de eierdooier toe. Zeef de bloem boven de kom. Gooi hier de fijngehakte hazelnoten doorheen en roer alles ingrediënten goed door elkaar. Maak hiervan 2 deegballen; wikkel ze in huishoudfolie en leg deze 30-60minuten in de koelkast.

2. Haal de bakplaat uit de oven en leg hier bakpapier op. Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius.

3. Na een minimaal een half uurtje in de koelkast kun je het deeg er weer bij pakken. Haal het uit het folie halen en rol de deelballen tussen twee stukken bakpapier plat. (Handig, zo wordt de roller niet zo plakkerig!). Maak de vormpjes naar keuze en leg deze op een bakplaat. Niet te dicht bij elkaar hoor, want anders wordt het straks één grote koek ;)

4. Bak de koekjes 9-12 minuten, totdat ze goudgeel zijn. Laat zie hierna even een minuut of 5 a 10 afkoelen op de balkplaat.

Smullen maar!