Ontwikkel de fotograaf in jou

Beter leren fotograferen?

Dan zit je hier goed!

Hi, mijn naam is Laura Vink.
En ik ben er van overtuigd dat er in iedereen een fotograaf schuilt.
Iedereen kan mooie foto’s leren maken, geen dure camera of talent vereist.

Met Vink Academy help ik jou om de fotograaf in jezelf te ontwikkelen.

Laura Vink

Ontwikkel de fotograaf in jou

Online fotocursus

Verbeter jouw foto’s met de fotografie-cursus Nooit Meer Op De Automatische Stand Fotograferen: onmisbare kennis voor het zelf instellen van je camera.

Gratis downloads

In Laura’s Library staan een hoop handige downloads voor je klaar: eBooks, een checklist, spiekbriefje, presets voor Lightroom, templates en meer. Klinkt goed he?!

Fotografie boeken

Leer het moois van de wereld vastleggen met het boek Reisfotografie – explore discover capture. Of leer over belangrijke fotografiebegrippen in Iedereen FotoSMART.

Fotografietips & inspiratie

Veel fotografietips

Op Vink Academy vind je inmiddels al 248 artikelen boordevol fotografietips en inspiratie. Leesvoer voor de beginner tot de gevorderde (amateur)fotograaf!

Start hier

Weet je met zoveel interessante artikelen niet waar je moet beginnen met lezen? Daarvoor is de keuzehulp. Je krijgt direct 3 tot 5 persoonlijke leessuggesties.

Blog

Alle artikelen staan op chronologische volgorde op de blog. De artikelen bevatten niet alleen fotografietips en inspiratie, ook is er een maandelijkse fotografiechallenge.

Iedereen FotoSMART

Boek Iedereen FotoSMART geschreven door Laura Vink

Wil je meer leren over fotografie, maar duizelt het je nog bij alle onbekende begrippen die je tegenkomt? Of zoek je een handig naslagwerk waar alles in staat? Dan is Iedereen FotoSMART zeker iets voor jou. Met meer dan 150 verschillende begrippen, termen en onderwerpen stuk voor stuk slim uitgelegd!

Van camera-apparatuur tot fotografie-effecten. Van instellingen tot compositie. Van (flits)licht tot fotobewerkingsmogelijkheden. Bij ieder begrip staat centraal wat het is, hoe het werkt en hoe je het gebruikt in je fotografie. Het maakt niet uit of je foto’s maakt met je smartphone, compactcamera, systeemcamera of spiegelreflexcamera. Dit boek is écht voor iedereen!

Dit schrijven klanten over Vink Academy

Laura slaat de spijker precies op zijn kop in heldere en duidelijke taal

Laura heeft met kennis van zaken een mooi en deskundig boek in de markt gezet. Zij gaat de uitdaging aan om ook de moeilijker fotografische onderwerpen helder en met een flinke vleug humor te duiden. Ook de onderwerpen die er niet om liegen en kennis van zaken eisen zet ze schijnbaar moeiteloos uiteen. Over onderwerpen als bokeh en gulden snede heb ik meer onzin dan waarheid gelezen. Zelfs beroepsfotografen slaan daar de plank nogal eens (behoorlijk) mis, maar niet bij Laura. Zij slaat de spijker precies op zijn kop in heldere en duidelijke taal. Ook nieuwe ontwikkelingen zoals focus stacking en hdr komen uitgebreid aan bod. Iedereen FotoSMART is echt om boek om af en toe in te grasduinen of om op na te slaan als je even wilt weten hoe het ook zal weer zat. Een boek niet alleen voor wie net begint met fotografie, ook de doorgewinterde (vrijetijds)fotograaf kan er in terecht. En voor de prijs hoef je het al helemaal niet te laten.

In één woord: een fotografen”bijbel”

Iedereen FotoSMART is een leerboek, een handboek en in één woord: een fotografen”bijbel”. Een ladenkast gevuld met “hebbedingetjes” om te weten en niet te vergeten.

Na 3 pagina’s was ik al fan!

Dit boek is geweldig, ik had nog geen 3 pagina’s gelezen of ik was al fan. Ik was opzoek naar een boek wat alles kort maar krachtig omschreef, dit boek is een geweldige uitkomst. Ik volg Laura al 2 jaar via Facebook, Instagram en via haar site en ben door haar al heel ver gekomen!

Zelfs voor een amateurfotograaf van 71 jaar

Wat een geweldig boek, prachtige uitgave, zeer prettig om te lezen. Vol informatie, zeer goed gerangschikt en vooral begrijpbaar, zelfs voor een amateurfotograaf van 71 jaar. Met de verkregen informatie kijk je toch anders naar je eigen fotografie!

Ik dacht dat ik talent miste, maar Laura zei dat iedereen zulke foto’s kon maken…

Ik wou écht eens leren hoe ik mooiere, sprekende foto’s kon maken. Ik dacht dat ik hiervoor talent miste, maar Laura zei dat “iedereen” zulke foto’s kon maken, dus waagde ik het erop :-) Alles is zo duidelijk en stap voor stap uitgelegd dat ik direct mee was en ik elk weekend op stap ging om de nieuw geleerde items uit te testen. En het werkt! De opdrachten tussendoor leren je bewuster naar je camera kijken zodat je begrijpt wat je leert en het niet enkel afleest. Het feit dat je gelijk waar of wanneer kan inloggen is een enorm voordeel. Zo past het perfect in m’n drukke agenda. De hogere kostprijs deed me eerst twijfelen, maar ondertussen ben ik volledig overtuigd door de uitgebreide mogelijkheden. Ook het e-book inspiratie vond ik super handig!

Een must voor de beginner, ik had de cursus eerder moeten volgen!

Eindelijk was er deze ontzettend belangrijke online cursus voor wie meer wil weten voor het maken van goede foto’s. Mijns inziens was het aanbod over dit onderwerp eerder gering. Doordat je leert over de vele instellingen en dit achteraf toepast met de opdrachten, merk je duidelijk dat je betere foto’s aan het maken bent. Dit spoort vervolgens aan om nog meer te gaan experimenteren. De online cursus is mijn inziens een must voor de beginner en de amateur-fotograaf; ik had het eerder moeten doen!

Als je inspiratie zoekt, zoek dan niet langer en koop dit boek!

Op internet was ik eigenlijk op zoek naar een eendaagse workshop reisfotografie, toen ik op dit boek stuitte. Een boek is geen workshop, dacht ik nog… Maar enthousiaste reviews van recensenten hebben me over de streep getrokken. En ik heb er absoluut geen spijt van. Dit alles had ik nooit in een dag kunnen leren. Handige tips, niet te technisch. En de foto’s die zorgen dat je super geïnspireerd raakt. Als je inspiratie zoekt, zoek dan niet langer en koop dit boek!

Heel veel schitterende foto’s

Een boek over Reisfotografie van Laura Vink, wat mag je daar van verwachten? Nou veel dus!
Ken je Laura via haar website, mails, blog en niet te vergeten haar fotografielessen?
Haar Reisboek borduurt hier vrolijk op voort.
Haar gebruikelijke enthousiasme, heldere uitleg, tips, logisch opbouw, je vindt het allemaal terug.
Maar vooral foto’s, heel veel foto’s, schitterende foto’s, foto’s die inspireren om zelf lekker aan de slag te gaan.
Een werkelijk prachtig uitgevoerd boek dat een breed palet aan fotografen moet aanspreken.
Laura weet als geen ander zich goed te verplaatsen in wat je als fotograaf zoekt en nodig hebt.
Aanrader dus!

Nieuwste artikelen